Photo: Pontus Lundahl / TT

Lindell-Vikarby inför sin nionde OS-start

Jessica Lindell-Vikarby inför Super-G
2:23 min

På lördagen är det dags för damernas Super-G och Jessica Lindell Vikarby ska göra entré i OS-backen i Sotji.

Men för Jessica Lindell-Vikarby är det storslalomen som är det absolut största hoppet på en olympisk medalj. Hon har varit på pallen tre gånger, varav en gång högst upp. Storslalomen körs först på tisdagen och svenskan har hyfsade förväntningar även på Super G:n. 

– Jag skulle vilja få ut det jag hade på G i Cortina, det tekniska partiet första tävlingen i Cortina stämde väldigt bra så jag har haft bra åkning i mig så jag hoppas att jag ska kunna få ut det, alla som står på start har ändå chansen till en bra möjlighet, det finns ju alltid, sen är det klart att jag inte har lika stora förväntningar på mig som på storslalomen.

Jessica Lindell Vikarby gör sin nionde start på ett OS och har med sig 17 starter från världsmästerskap. En rutinerad mästerskaps åkare som tycker det är skönt att ha den tryggheten.

– För mig betyder ändå ganska mycket, jag är på ett sätt en trygg människa jag gillar att veta vad jag ska göra och vad som förvänats av mig. Att veta vad det innebär att vara på ett OS är en trygghet och ett lugn, det känns skönt, säger Jessica Lindell-Vikarby till Radiosporten 

Svenskarnas startnummer:
4. Jessika Lindell-Vikarby
8. Kajsa Kling

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".