Photo: Claudio Bresciani / TT

Sagt om matchen: "Hade det inte varit för Henke..."

2:21 min

Sverige slog Schweiz med ett mål efter en riktigt tight fajt. Så här kommenterar spelarna matchen.

Patrik Berglund: "Väldigt skönt att få segern på full tid här. Vi visste att de är så här bra som de var, vi matatde deras anfall väldigt mycket i första perioden och gjorde väldigt mycket misstag vilket såg ut som att de var väldigt mycket bättre än oss. Men vi kom tillbaka väldigt mycket i andra och tredje och tillsisit så fick vi ett mål där".

Målskytten Daniel Alfredsson: "De spelar tight försvar och försöker vänta på nån kontring, frustrerande var mest de första 10-12 minuterna av matchen när de verkligen dikterar tempot och får oss dit de vill och hade det inte varit för Henke hade vi kunnat ligga under med ett eller två där men vi fick de räddningarna av honom och sen jobbar vi oss in i matchen"

Matchhjälten Henrik Lundqvist: "Det var en tuff match, men det visste vi att det skulle bli. Schweiz har varit bra de senare åren. De är ett topplag som nosat på semi och final i flera mästerskap nu".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista