Foto: TT.

Kaos i speedwaysporten

2:03 min

Det råder kaos ett mindre kaos inom speedwaysporten inför kommande Grand Prixsäsong. Anledningen är att flera förare nu, i mitten av februari, ännu inte vet om de får tävla i både EM och VM-serien i år.

En av de ovissa är Andreas Jonsson som är kvalificerad för båda serierna men inte vet om han får tävla:

 – Det känns förvirrande att varken veta in eller ut, säjer Andrea Jonsson till Radiosporten

I höstas gick arrangören bakom VM-serien ut och förbjöd förare att också vara med och köra EM-serien. ågot de sen i december månad tog tillbaka. Bland annat efter hot om att detta bröt mot EUs arbetsrättslagar. Frågan skulle utredas vidare. I går började sen ryktet gå igen om att internationella förbundet nu bestämt sig för att de förare som skall göra VM inte samtidigt får vara med i EM-serien.

 – Det känns tråkigt om det skulle bli så att jag inte får köra båda serierna. Man går och förbereder sig varje dag både fyriskt och mentalt och så vet man inte ens om man får vara med, säjer Jonsson

 Andreas Jonsson vet alltså inte idag om det blir både EM och VM för hans del. Å ingen i Speedwaysverige verkar veta det heller. På högsta förbundsnivå i Sverige vet man inte vad som gäller och säjer att det är omöjligt att få fram fakta från internationella förbundet i frågan.

Andreas Jonssons sponsorer har redan skrivit kontrakt för att synas både i VM och EM-serien och Jonsson förbereder sig för båda mästerkapen men tycker att det är irriterande att inte veta vad som gäller mer bara en dryg månad kvar till säsongstart: N

 – Det är februari nu så det känns som att det är vldigt sent att få besked och diskutera det säjer Jonsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista