Södertälje håller undan tack vare Borg

Södertälje var mycket nära förlust mot Sundsvall med bara sekunder kvar när Tobias Borg sköt i en trea och fick till en förlängning.

Sundsvall-Södertälje 90-94 ef

Ledingen skiftade mellan lagen under den första halvleken en Södertälje gick till vila med en sexpoängsledning. Men hade också viktige John Roberson på fyra foul inför avslutningen.

Matchen gick alltså till förlänging och där kunde regerande mästarna avgöra.

Islänningen Hlynur Baeringsson var lysande i Sundsvall med 31 poäng. John Roberson som höll sig på banan var bäst i Södertälje med sina 24.

Örebro-Borås 88-101

Borås sprang ifrån direkt och hade 32-16 redan efter den första quartern - avgjort.

Mike Palm som avslutade den förra matchen så starkt fortsatte med fint spel och 26 poäng för västgötarna. Ronie Boggs gjorde dubbel dubbel i Örebro med 23 poäng och 10 returer.

Jämtland-LF Basket 90-97

LF ledde i stort sett hela matchen. Kanske var det Adam Rönnqvist som sänkte jämtarna. Han satte en trea precis i slutet av den första quartern och sänkte sedan ytterliga en i början av den andra och det blev börja till en skral period för hemalaget. Jämtland var dock nästan ikapp vid 76-78 men förlorade ändå.

Norrköping-Nässjö 103-91

Norrköping ledde hela tiden och Williams Walker stoppade i 14 poäng redan i den första quartern. Den som stred emot bäst i Nässjö var som vanligt Taylor Brown som denna kväll satte 30 poäng. Walker stannade på 25.

Solna-Uppsala 75-100

Uppsala utklassade Solna  i den andra halvleken och den sista quartern vann med hela 27-11.

Det såg länge ut att bli en kap mellan de stora killarna Stavros Toutziarakis i Solna och Keith Wright i Uppsala men till sist blev Uppsalas Liam Rush poängbäst med 23. Toutziarakis gjorde dubbel dubbel med 19 poäng och 16 returer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista