Aili och Hanna tillbaka - ändå förlust för mästarna

Både Frida Aili och Hanna Johansson var tillbaka efter skada men det räckte ändå inte mot Sallén som vann med 73-70.

Sallén ledde hade ledningen under den första halvleken och det så ett tag ut att kunna avgöras tidigt men Norrköping kom tillbaka och låg bara under med fyra poäng i paus.

I slutet av matchen blev det sedan dramatisk trots ett till synes klart övertag för Sallén. Johanna Källman sköt i en trea för Dolphins som då bara var tre upp och precis på slutsignnalen sköt Elisabeth Egnell en trea som kunde inneburit förlängning - men missade.

Hos Sallén visade nu Chioma Nnamaka vilket kunnande hon har. 16 poäng och 12 returer för henne. 16 sallenpoäng gjorde också Adrianne Ross och Sha Brooks.

Hos Norrköping gjorde alltså Frida Aili och Hanna Johansson come-back och gjorde det bra. Aili 18 poäng och Johansson 11. Johanna Källman fortsatte också visa form - 18 poäng.

Resultatet öppnar för en spännande avslutning i kampen om seriesegern.

I dagens andra match besegrade Udominate Eos med 98-45 i en match de ledde från början till slut. Lundalaget var med skapligt till 14-9 men "sedan gick tåget".

Eos kämpade med hade inte orken vilket kan bevisas med det faktum att umeålaget vann den andra perioden med 19 poäng och den sista med 16.

Agnes Nordström didrog med en dubbel dubbel med 10 poäng och 15 returer medan Pamela Blomberg var poängbäst med 24.

Hos Eos var det bara danskan Anna Seilund som poängmässigt var med. Hon satte 14 poäng.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".