Foto: Mark Humphrey / AP

Så gick snacket efter Lettlandsmatchen

2:45 min

En match som förvånade många. Tre Kronor hade stora problem med Lettland i den sista gruppspelsmatchen med vann till slut med 5-3.

Daniel Alfredsson, forward tTe Kronor: "Det var svårspelat, de kontrade snabbt och gjorde det trångt i mittzon. Men det är i nästa match turneringen börjar på allvar. Våra inre förväntningar är ganska höga, vi ser möjligheterna."

Alexander Edler, back Tre Kronor: "Det var skoj att vara tillbaka efter avstängningen. Jag har sett fram emot OS-debuten. Vi har ett bra lag som kan gå hela vägen, men vi kan alla höja oss inför kvartsfinalen."

Magnus Arvedson, Radiosportens expert: "Power play var bra från Sverige. Men spelet fem mot fem, i box play och hemåtjobbet måste bli bättre. Men egentligen handlar allt om inställning."

Henrik Lundqvist, målvakt i Tre Kronor: "Det var en utmaning. En tuff match. De är skickliga. Vi gjorde dem nog mer skickliga än vad de är. Det finns saker vi måste göra bättre om vi vill gå längre än till kvartsfinalen. Det är inte bara att gå ut och knäppa med fingrarna."

Radiosporten
radiosporten@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista