Foto: TT

Asserholt: "Rutinen betyder mycket"

1:20 min

Hon är en av blott fyra spelare som är kvar från segern mot USA i OS-semin 2006. I dag ska Jenni Asserholt se till att bragden återupprepas.

Damkronorna har haft otroligt svårt för USA under säsongen: Två matcher, två förluster och den mindre smickrande målskillnaden 1-18.

Men det betyder ingenting i dag, enligt Jenni Asserholt.

– Det kommer att vara en helt annan matchbild nu. De kommer komma ut i högt tempo och vi kommer att försöka hålla ner bytestiden till 30 sekunder för att hänga med, säger hon till Radiosporten.

Trots att USA är storfavoriter i dagens match ser Asserholt svagheter i motståndet.

– De spelar väldigt transatlantiskt. Klarar vi av att bryta deras takt kommer vi kunna få in puckar på mål. Och så vet vi att vårat power play är bra.

Jenni Asserholt är en av blott fyra spelare som finns kvar i Damkronorna, från semifinalsegern mot just USA i OS i Turin 2006.

– Den rutinen betyder mycket. Samtidigt tror jag att de yngre som kommit in i laget är sugna på att göra om det, säger hon.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista