Foto: AP Photo/Wong Maye-E

Glädjebesked för lag Sigfridsson

Sveriges curlingdamer är redan klara för semifinal och hade spelledigt på förmiddagen. Drömmen var att undvika obesegrade Kanada i semifinal och då var Japans 8-5-seger mot Kina perfekt.

Sverige blir nu tvåa på max tre förluster, eftersom bara Storbritannien kan komma upp på samma poäng. Sverige slog brittiskorna i gruppspelet. Kina, som Sverige förlorade mot i gruppspelet, står nu på fyra förluster.

Fyra lag - Storbritannien, Kina, Japan och Schweiz - är med i kampen om de två sista platserna i semifinal.

Sverige avslutar mot Japan klockan 16.00. Semifinalerna spelas på onsdag klockan 11.00.

I herrturneringen gör Norge och Storbritannien upp om den sista semifinalplatsen. Det står klart sedan båda lagen förlorat sina sista matcher innan slutspelet.

Storbritannien med Lag Edins tidigare coach, Sören Grahn förlorade mot Kina med 5-6 och Norge, Lag Ulsrud förlorade mot Danmark med 4-6.

Den så kallade Tie-Breakern spelas i morgon tisdag. Först då vet vi vilka Sverige, Lag Edin får möta i semifinal. I den andra semifinalen möts Kanada och Kina.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista