Foton: Andreas Hillergren/TT Collage: SR

Malmö FF vill ha mer pengar

0:58 min

Svenska mästarna i fotboll Malmö FF:s nye sportchef Daniel Andersson vill se en omfördelning av pengarna som utgår till de allsvenska klubbarna.

För att svenska klubbar ska ha en bättre chans i europaspelet bör de bästa klubbarna få mer av till exempel tv-intäkter och de sämre mindre menar Andersson.

– Nu är det en rättvis fördelning och det blir ju en jämnare allsvenska men jag tror att för att man ska lyckas i Europa krävs en snävare fördelning, säger Daniel Andersson till Radiosporten.

Daniel Andersson presenterades som ny sportchef i klubben inför säsongen 2014, efter att tidigare ha varit assisterande tränare, när Per Ågren avgick från posten. Men Andersson är medveten om att en omfördelning är en känslig fråga i svensk fotboll.

– Vi är väldigt solidariska men ska man ha förutsättningar att ta sig ut i Europa måste man göra så, men då får de mindre ännu mindre men tittar man ut i Europa är det en markant fördelning på vilka som är storlag och de mindre lagen.

Hör mer från Daniel Andersson i veckans Fotbollsarena Radiosporten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista