Torgny Svensson och Jessica Lindell Vikarby. Collage: SR

Experten: Borde bli svensk medalj

Torgny Svensson: "Backen passar de svenska damerna"
5:07 min

Under tisdagen går flera av de svenska alpina åkarna in i OS när damernas storslalom ska avgöras. Radiosportens alpina expert Torgny Svensson gästade OS-studion för att prata om svenskarnas chanser.

I storslalomen tävlar Jessica Lindell Vikarby, Maria Pietilä-Holmner, Frida Hnasdotter och Kajsa Kling för svensk del. Torgny Svensson har bekantat sig med storslalombacken och tror att den kommer passa svenskorna.

– Den passar Jessica väldigt väl, Maria kan åka på alla typer av backar och den passar cokså Kajsa utirfån de resultat hon har gjort i år som gick på liknande sträckningar. Backen är lagom brant och tillräckligt utmanande, säger Torgny Svensson. 

Jessica Lindell Vikarby ligger etta i storslalomcupen och Maria Pietilä Holmner ligger tvåa och Torgny Svensson tror att det kommer komma ytterliggare en svensk medalj under tisdagen.

– Man ska heller inte glömma Frida Hansdotter som även om hon har åkt sådär när det gäller storslalom i år var med på absoluta toppnivå förra året i storslalom. Och så har vi Kajsa Kling bevisligen kan åka väldigt fort för tillfället, så vi har fyra bra kort till start och det borde bli någonting av det.

Damernas storslalom har tidigarelagts och kommer starta 06.30 svensk tid på tisdagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".