Fotbollsarenan i Curitiba. Foto: TT

VM-matcher kan flyttas från brasiliansk fotbollsarena

Med start den 12:e juni och en månad framåt avgörs fotbolls-VM i Brasilien. Totalt är det tolv arenor som ska användas för dom 64 matcher som ska spelas. Men i nuläget är det osäkert om en av dessa kommer att bli renoverad och klar i tid.

Det handlar om arenan i staden Curitiba där fyra grupp spels matcher ska spelas; Iran-Nigeria ,Honduras-Ecuador,Australien-Spanien och Algeriet-Ryssland.

Det var för drygt en månad sen när FIFA:s general sekreterare Jerome Valcke var på plats i Brasilien och besökte dom olika anläggningarna som det upptäcktes att upprustningen av Curitibas arena var rejält försenad.

Baichada som den heter byggdes för exakt 100 år sen och har en publik kapacitet på 40 000 åskådare. En första renovering gjordes 1999 och det arbete som pågår nu för att färdigställa den för VM har inte gått i den hastighet som FIFA önskat.

I morgon väntas det komma ett besked om det finns en rimlig chans att anläggningen hinner bli klar till sommarens fotbolls-fest.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".