Peter Reinebo, Foto: TT

"Vi kan slå medaljrekordet"

Peter Reinebo, SOK: "Tror det blir ett par guldmedaljer till"
5:21 min

Sveriges Olympiska kommitté hade som mål inför OS att Sverige skulle ta tio medaljer. Efter första veckan står Sverige redan på nio medaljer, samtliga från längdlandslaget. Peter Reinebo, truppchef för den svenska OS-truppen, gästade OS-studion för att prata svenska medaljer.

– Vi har haft förberedelser som har stämt klockrent för de här lagen och vi gick in i spelen ganska optimistiska, säger Peter Reinebo. 

I OS i Turin 2006 blev det 14 svenska medaljer och i Vancouver 2010 blev det 11, och 14 är hittills rekordet för en svensk OS-trupp.

– När vi sätter våra mål så kollar vi statistiskt och utgår från världscupplaceringar, VM-placeringar och de som har varit på pallen i lag och individuellt. Vi hade 29 sådana och ett normalt OS-utfall är en på tre och vi ligger bättre till så här långt.

Vi har bara kommit lite mer än halvvägs in i OS och flera svenska medaljhopp finns fortfarande kvar att hoppas på, bland annat de alpina åkarna, Tre Kronor och de båda curlinglagen.

– Vi har tagit två guld och jag tror vi kan ta ett par till, säger Peter Reinebo.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".