Roger Burman, Christian Ohlsson, Susanna Andrén och Magnus Wahlman. Foto: Micke Grönberg/Sveriges radio

Rekordsiffror för Radiosporten

Sveriges Radios OS-sändningar slår rekord. Hela 3,9 miljoner personer lyssnade i torsdags på P4 – den högsta lyssnarräckvidd som uppmätts med nuvarande mätmetod.

3,9 miljoner lyssnare i åldrarna 12-79 år motsvarar 50,3 procent av Sveriges befolkning i det åldersspann som mäts (12-79).

Det är den högsta siffran som har uppmätts för en enskild dag i P4 sedan PPM blev officiell mätmetod för radiolyssning 1 januari 2013.

– Siffrorna är sagolika, fantastiska, alldeles strålande. De visar både att OS i Sotji engagerar och att en väldigt stor P4-publik har tagit våra sändningar till sig. Det är glädjande på alla sätt, säger Radiosportens chef Jakob Sillén.

– Vi har satsat mycket på att försöka leverera en genomtänkt helhet, med både pulsen och nerven från tävlingarna, med det inbjudande tilltalet och med de djupa och breda perspektiven även utanför det omedelbara strålkastarskenet. Förhoppningsvis är den kombinationen något som publiken också uppskattar.

Med räckvidd avses hur många som lyssnar under ett program. För att räknas som lyssnare ska man lyssna minst 3 minuter sammanhängande. Sedan årsskiftet mäts radiolyssning med PPM-metoden.

Drygt 1200 mätare levererar data varje natt under en normal vecka. Mätarna bärs av en panel i åldern 12-79 år som rekryterats särskilt för att spegla radiolyssningen i Sverige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista