Foto: TT. Collage: Radiosporten

Experten inför slutspelet: "Mycket hoppfull"

4:05 min

Sverige är klart för semifinal både på herr- och damsidan. Radiosportens expert Anna Le Moine tror på svenska framgångar i slutspelet.

När det gäller Lag Margareta Sigfridsson blir det Schweiz som motståndare i semifinalen. 

Anna Le Moine vill hon dock se lite högre toppar för att det skall bära riktigt långt.

– Jag skulle vilja se lite mer spektakulära stenar av det svenska damlaget. Att de vågar sätta lite svårare slag och inte bara basslagen.

Gör de det det så kan det absolut bli final mot Kanada.

Sveriges curlingdamer vann sin sista gruppspelsmatch mot Japan med 8-4. De tog tre poäng i den åttonde och nionde omgången och drog ifrån. Japan gav upp i den tionde omgången.

På herrsidan har Lag Edin gått som tåget och Ana LeMoine har stora förhoppningar inför semifinalen mot Storbritannien:

 – Killarna har spelat bländande curling. De hade en liten dipp men kom tillbaka och har visat fin form på slutet. Jag har hållit laget som favorit hela turneringen säjer Anna Le Moine.

De svenska curlingherrarna får möta Storbritannien i onsdagens semifinal. Britterna vann en rasande spännande särspelsmatch mot Norge med 6-5.

Norrmännen ledde matchen med 4-2 men britterna tog en tvåa i åttonde omgången. I den näst sista kom misstaget från norske skippern Thomas Ulsrud.

Storbritannien vann särspelsmatchen mot Norge efter dramatik. Skippern David Murdoch gick in till sista med fördelen att ha slutstenen och minst tvinga fram en skiljeomgång - men han gjorde det bättre än så. Murdoch satsade allt, fick en tvåa och nådde semifinalen.

I den andra semifinalen möts Kanada och Kina.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista