Dagens OS-guide 19 februari

Den fullspäckade OS-dagen fortsätter.

Fullständigt tävlingsprogram

 


13.30 Ishockey, herrar, kvartsfinal: Finland-Ryssland


16.00 Konståkning, damer, korta programmet.

Svensk deltagare: Viktoria Helgesson.

Radiosportens konståkningsreporter Alexander Lundholms kommentar:
”Viktoria Helgesson är inte i sitt livs form den här säsongen och blev besegrad av sin lillasyster på EM. Sedan dess har hon ändrat en hel del och förhopppningen är att programmen sitter bättre nu.

Förväntningarna är inte särskilt höga på Viktoria Helgesson, som är en av de äldsta i tävlingen (med sina 25 år). De 24 första tar sig till det fria programmet - och det ska hon i alla fall klara.

Favoriter är de senaste årens dominanter: Yuna Kim från Sydkorea och Mao Asada från Japan. Men underbarnet Julia Lipnitskaja från hemmanationen Ryssland har blandat sig in i leken också.”

Så går det till: Programmet är max 2.50 långt och ska innehålla en hoppkombination, ett solohopp omedelbart föregående av sv steg, ett axelhopp, en hoppiruett, en kombinationspiruett, en himmelspiruett och en stegsekvens. De 24 bästa går vidare till de fria programmet på torsdagen. Resultatet från det korta och fria programmet läggs ihop. 


16.00 Curling, herrar, semifinal: Sverige-Storbritannien

Radiosportens curlingreporter Mats Fagerströms kommentar:
Första delmålet är avklarat och nu väntar semifinal även för de svenska herrarna, lag Edin. Där väntar Storbritannien som tog sig till semi genom att besegra Norge, lag Ulsrud i en Tiebreakmatch. Sverige ska, inte lätt men bör slå Storbritannien där lag Edins förre coach, Sören Grahn nu coachar.

I den andra semin spelar Kanada mot Kina och hade frågan ställts mitt i
turneringen hade svaret blivit Kina. Nu tror jag mer på Kanada, lag Brad Jacobs som lyft mot slutet. Med andra ord, Sverige möter Kanada även här i OS-final.”

Kanada: Jennifer Jones (skipper), Kaitlyn Lawes, Jill Officer, Dawn McEwen.

Storbritannien: Eve Muirhead (skipper), Anna Sloan, Vicki Adams, Claire Hamilton.

Tidigare möten: 8-4 till Sverige i gruppspelet i OS.


18.00 Ishockey, herrar, kvartsfinal: Kanada-Lettland

18.00 Ishockey, herrar, kvartsfinal: USA-Tjeckien


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".