AP Photo/Marco Trovati

Olsson hoppfull inför OS-debuten

2:22 min

På onsdag är det dags för herrarnas storslalom och enda svenska representat är OS-debutanten Matts Olsson då Andé Myhrer vilar efter sin knäskada och siktar på att köra slalom på lördag. Olssons bästa världscupplacering den här säsongen är en fjärdeplats.

– Jag hoppas att jag kan presetera bra och få ut mitt max, formen känns riktigt bra och det har rullat på bra med åkningen så jag kan inte be om mer, säger Matts Olsson.

I den sista storslalomtävlingen innan OS i St Moritz gjorde Olsson sitt bästa åk i karriären när han slutade på en fjärde plats. Veckan innan hade han fått reda på att han var med i den svenska OS-truppen.

– När jag fick beskedet att jag var klar för OS kändes det väldigt stort och det var en skön känsla, sen om det var det som gjorde att det gick bra i St Moritz eller inte vet jag inte men jag var väldigt avslappnad innan den tävlingen.

Den stora favoriten till OS-guldet är amerikanen Ted Ligety. Herrarnas storslalom inleds med det första åket på onsdag klockan 08.00 svensk tid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista