Eriks pappa Jonas Karlsson vid det ihopsvetsade målet. Foto: Patric Ljungren/SR Collage: SR

Erik Karlssons pappa: "Där brukar han göra sina mål"

4:39 min

Erik Karlsson har gjort stor succé under OS med både mål och framspelningar. Radiosporten reste till småländska Landsbro för att träffa hans pappa Jonas Karlsson vid det ihopsvetsade mål där Erik tillbringade många timmar med att skjuta träpuckar i tidiga barnår.

– Vi gjorde träpuckar som var lättare än vanliga puckar, det var roligare för dem när de var små och de kunde skjuta mycket bättre, säger pappa Jonas Karlsson.

Uppe vid målets båda kryss syns tydliga röda markeringar.

– Det är där han brukar göra sina mål och det är här han har tränat på att göra det.

Hur mycket stod han här och sköt?

– Det var väl nån timme om dagen, och på vintern ägnade han all tid i ishallen så det är ju där han har lärt sig skjuta mest, säger Jonas Karlsson.

I småländska Landsbro bor det runt 1500 människor och Erik Karlsson är inte ensam från orten om att bli hockeyproffs. Även Johan Franzén, som tvingades tacka nej till OS-turneringen på grund av skada, är från orten.

– Dels har väl båda en bra talang från början och så har vi världens bästa ishall som är öppen för grabbarna när de är små så de får mycket istid redan när de är små, säger Jonas Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista