Foto: Claudio Bresciani/TT

Zetterberg redo att flyga från Sotji

Först en vecka efter att Tre Kronors stjärna Henrik Zetterberg fick tillbaka sina ryggsmärtor är han redo att flyga hem till USA. Där ska han träffa sin läkare för att bestämma om det blir operation eller mer vila.

På torsdag är det meningen att Zetterberg ska flyga hem med det första NHL-planet som lämnar Sotji. I fredags gav 33-åringen upp OS, men Detroitkaptenen har haft så svåra smärtor att det inte varit aktuellt att resa hem förrän nu.

Han ska så snabbt som möjligt träffa sin ryggläkare.

– Jag vet inte riktigt vad de har tänkt sig, men de tar säkert nya bilder och utifrån dem får man göra en bedömning, säger Tre Kronors läkare Björn Waldebäck.

TT: Vad är ditt råd?

– Det beror helt på bilderna och att det bara är disken så att det inte är andra saker i ryggen. Det kan vara kotor som är slitna. Det finns mycket i en rygg som kan göra ont, så det är inte enkelt.

TT: Hur mår han nu?

– Det är väl ungefär likadant som förut, det blir långsamt lite bättre men det är inga dramatiska skillnader.

Om det blir operation är prognosen att det tar sex-åtta veckor innan han är tillbaka. Detroit slåss runt playoffstrecket och missar laget slutspel innebär det i så fall att "Zäta" har spelat färdigt för säsongen.

Göran Sundberg/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista