Foto: AP/Mark Humphrey

Ryssland vidare tack vare Radulov

Det satt hårt inne men till slut lossnade det för Ryssland, i playoff-matchen till kvartsfinalspel. Efter en mållös första period kunde hemmanationen till slut vinna med 4-0, mycket tack vare Alexander Radulov.

Det såg trögt ut i den första perioden och ryssarna såg nästan tagna ut av stundens allvar, det var mycket bortspelade puckar i ett organiserat norskt försvar.

I den andra perioden vaknade ryssarna och kunde om än turligt göra 1-0. Alexander Radulov slog in pucken framför den norska kassen och den tog på en norsk skridsko och in i mål.

Sedan kom 2-0 innan den andra perioden var slut när Alexander Radulov återigen slog in pucken framför mål, den tog i stolpen, och Ilya Kovalchuk stötte sedan in den till 2-0.

Det var stor rysk dominans men norrmännen piggnade till i den tredje perioden och såg ut att kunna matcha ryssarna men Bobrovski stod emot bar i målet.

Radulov gjorde sedan sitt andra mål i matchen i slutet av den tredje perioden i tom kasse innan Alexei Tereshenko satte slutresultatet 4-0 kort därefter.

Ryssland får nu möta Finland i kvartsfinalen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".