Foto: AFP PHOTO / ODD ANDERSEN

Torgny Mogren: Petter Northug vill möta Sverige i en spurt

Teodor Petersson: Vi kommer vara med och styra och ställa
1:49 min

En oviss utveckling är vad som väntar i lagstafetten, enligt både Teodor Peterson och Radiosportens expert Torgny Mogren.

Teodor Peterson är ena parten i den svenska sprintstafettduon. Tillsammans med Emil Jönsson ska han försöka ta Sveriges tionde medalj i OS. Men hur loppet läggs upp har de ingen direkt plan för.

– Det är så mycket som spelar in. Teamsprint är aldrig likadant från gång till gång och det är väldigt svårt att spekulera i hur loppet kommer bli. Vi vet ju knappt vilka som ska åka, säger Teodor Peterson till Radiosporten inför lagsprinten.

– Vi ska göra vårt lopp och jag tror att vi kommer att vara med och styra och ställa lite grann, säger Peterson.

Radiosportens expertkommentator Torgny Mogren är av samma uppfattning.

– Ja, det händer en hel del i sprint. Man kan ha en taktik eller ett sätt man vill arbeta i loppet, men det är sällan det stämmer med verkligheten.

Peterson och Jönsson kommer bland andra att få möta Norge – med en Petter Northug på den avslutande sträckan.

– Jag tror att han vill möta Sverige och spurta ner och, och knipa ett guld där. Det är nog vad han har som målsättning, säger Mogren.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".