Leif Boork tror på en målvaktsmatch i Damkronornas bronsmatch. Foton: TT Collage: SR

Damkronorna laddade för bronsmatch mot Schweiz

2:44 min

Tidigare fotskadade backen Linnea Bäckman tränade dagen före bronsmatchen mot Schweiz, liksom resten av spelarna i Damkronorna då de inte drabbats av några skador eller sjukdomar.

– Vi har varit fantastiskt förskonade från det, så det  har varit jättebra, säger den assisterande förbundskaptenen Leif Boork till Radiosporten dagen före matchen.

Sverige har två målvakter som storspelat under turneringen, erfarna Kim Martin Hasson och Valentina Lizzana Wallner.

– Det är klart med Valentinas spel som hon har haft så är det en stark kandidat säger Boork med ett lätt skratt, apropå vem som står mot Schweiz.

Vad är det framför allt i hennes spel som imponerat på dig?

– Tävlingsinstinkten. Att ta fram det bästa när det verkligen gäller. Hon vill verkligen vara där ute. Hon vågar spela. Hon har ju fått sitt internationella genombrott och hon känner det själv och då vågar hon använda de verktyg som hon fått genom många år av målvaktsträning. Hon är tävlingsmänniska. Hon vill spela de stora matcherna.

Vad är det annars ni behöver få till?

– Vi behöver se upp för Schweiz kontringar. Det kommer att bli en match mellan Schelling och vår målvakt. Kanske är det matchen i matchen. Hon (Florence Schelling) läser spelet bra och är positionsstark så det blir en nöt att knäcka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista