Ted Ligety firar sitt OS-guld. foto: TT

Inget kunde stoppa Ted Ligety

1:43 min

Efter första åket var Ted Ligety 93 hundradelar före tvåan Ondrej Bank. Och inget kunde stoppa amerikanen i det andra åket när han tog sitt första OS-guld i storslalom.

Han har tidigare två VM-guld i storslalom men tog nu sin första OS-medalj. Sedan var det dubbelt franskt på pallen, Steve Missillier tog silvret och bronset gick till Alexis Pinturault.

OS-debutanten Matts Olsson som låg på 18:e plats efter första åket gick in som tvåa efter sitt andra åk. Men sedan skönk han i resultatlistan och hamnade till slut på en 14:e plats.

– Överlag gör jag en okej tävling. Jag åker okej bitvis men jag hade nog hoppats på lite mer, säger Matts Olsson efteråt.

Olssons bästa världscupplacering i storslalom den här säsongen är en fjärde plats i St Moritz precis innan OS.

– Det är den som gör att jag hade väldigt höga förväntningar på mig själv här idag. Men det är världseliten man tävlar mot och är det flera som har en bra dag då måste man åka bra, så är det bara. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista