Foto: TT

Stina Nilsson: "Jag är jättenöjd"

1:58 min

Det blev brons för de svenska damerna i sprintstafetten, efter att Stina Nilsson spurtat ner tyskan Denise Hermann på upploppet.
– Det är ju en jäkla skillnad på att komma trea och fyra, säger Nilsson till Radiosporten.

Medaljen såg ut att glida Sverige ur händerna. När Ida Ingemarsdotter växlade till Stina Nilsson för sista gången skilde det fyra sekunder upp till tyskan Denise Hermann på tredje plats.

Men i sista backen fick Nilsson kontakt och på upploppet spurtade hon ner Hermann.

Bronset i sprintstafetten var därmed klart.

– Jag visste inte att jag var fyra sekunder efter vid växlingen, jag trodde att det var mycket mindre. Väl på upploppet kände jag att jag var stark, jag körde ju för ett brons. Det är en jäkla skillnad på att komma trea och fyra, så jag är jättenöjd, säger Nilsson till Radiosporten.

Ida Ingemarsdotter var lika glad.

– Det kändes bra. Jag spände bågen lite för mycket på andra sträckan, och det fick jag sota lite för på sista sträckan. Då var jag stum i benen, men jag försökte hålla ihop det så att Stina skulle ha chansen, säger hon.

Bronset var Sveriges tionde medalj under OS. När herrarna senare också fixade brons i sprintstafetten innebar det att längdlandslaget på egen hand gick förbi SOK:s mål på tio medaljer för hela den svenska truppen.

– Det är helt otroligt. Vi har haft grym stämning i laget hela tiden, säger Ingemarsdotter.

Norge vann sprintstafetten före Finland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista