Emil Jönsson och Teodor Peterson kramar om varandra efter silvret. Foto: TT

Jönsson efter nya ”turbronset”: ”Jag måste fått bra karma”

Både Teodor Peterson och Emil Jönsson var strålande glada efter att ha säkrat en ny svensk medalj. Det blev brons sedan Tyskland föll på upploppet.

– Jag tänkte i sista backen, någon kan ju ramla, jag tänkte även att alla tre där framme kunde ramla, säger Peterson till Radiosporten.

För Emil Jönsson var scenariot bekant. Han tog ju brons i individuella sprintfinalen sedan halva fältet ramlat. Nu funderar han på vad han gjort för att förtjäna den här turen.

– Jag måste varit snäll någon gång och fått ut någon karma, vi hade tur, det är helt galet. Men jag lider också med Tyskland, säger Jönsson.

– Men vi har ramlat många gånger vi också, så det känns skönt att ha med flytet. Det är en liten symbol för hela svenska truppen. Nu vet man att man kan komma in på upploppet som fyra och bli trea, det löser sig alltid på något sätt, säger Jönsson.

Det här var Sveriges elfte OS-medalj i Sotji, samtliga tagna i längdskidor. Men när Radiosporten berättar att Sverige även säkrat medalj i damcurling brister båda ut i jubel.

– Var det någon motståndare som ramlade, undrar Peterson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista