Meghan Duggan, Monique Lamoureux och Josephine Pucci firar efter mål mot Schweiz. Foto: TT

Tvillingparet ska ta USA hela vägen

Peter Elander, tränare: "De påminner om bröderna Sedin"
2:39 min

Som väntat möts Kanada och USA i damhockeyfinalen i OS. Peter Elander har tidigare varit förbundskapten för Damkronorna, nu jobbar han som coach för University of North Dakota där ett par av USA:s stjärnor spelar. Peter tror att det blir kanadensisk fysik som ställs mot amerikansk kvickhet.

På 19 mästerskap så har Kanada och USA möts 18 gånger i final. USA är regerande världsmästare och Kanada är regerande olympiska mästare. I gruppspelet under spelen i Sotji vann Kanada med 3-2 mot USA.

Peter Elander har varit ansvarig för University of North Dakota i tre år. Där är han tränare för det amerikanska tvillingparet Monique och Jocelyne Lamoureux.

Peter Elander säger att det ska bli mycket intressant att följa tvillingarna Lamoureux i finalen.

– De har tvillingkemi, de hittar alltid varandra, de påminner lite om Sedin tvillingarna hur de alltid kan hitta varandra på isen säger Peter Erlander.

Favoritskapet inför finalen får Kanada bära säger Peter Elander.

– Kanada har lite fördel på coachsidan genom Kevin Dineen och det känns även som att Kanada har prickat formen. Men det kommer bli en väldigt spännande match som jag ser fram emot, avslutar Peter Elander.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".