Robin Söderling. Foto: Bertil Ericson / SCANPIX.

Söderling blir ny turneringschef

0:47 min

Tidigare tennisstjärnan Robin Söderling blir huvudperson i Stockholm Open, men inte som spelare utan som turneringsdirektör tillsammans med Jonas Björkman. Trots det satsar han fortfarande på comebacken.

Robin Söderling var senaste tennisspelaren från Sverige att nå en topp-fem placering på världsrankingen. Men svensken blev sjuk i körtelfeber hösten 2011 och har sedan dess siktat på en comeback, men den comebacken har än så länge inte varit nära.

Söderling ska nu börja jobba som turneringsdirektör för Stockholm Open tillsammans med Jonas Björkman. Tidigare var det Thomas Johansson och Jonas Björkman som höll i turneringen men nu tar alltså Robin Söderling över Johanssons jobb.

Trots det har Söderling inte gett upp hoppet om att återvända till tennisbanan.

– Det är tänkt så att det ska absolut gå att kombinera, blir det verkligen en comeback så kanske jag kommer få gå ner i tid och jobba lite mindre med tävlingen, så blir det, men det är absolut tanken att det ska gå att kombinera, säger Robin Söderling till Radiosporten.

Söderling säger att det känns bättre och bättre i kroppen men det är lång bit kvar till han kan spela för fullt på högsta nivå.

– Tyvärr är det väldigt små steg, men det går hela tiden åt rätt håll och nu mår jag ändå ganska bra, så det är lite hopp i alla fall, säger svensken.

Stockholm Open är en klassisk tennisturnering som spelas i Kungliga tennishallen i november.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista