Foto: AP Photo/Vadim Ghirda/TT

Helgesson föll i första hoppet

Viktoria Helgesson: "Det känns inte alls bra"
1:35 min

Den svenska konståkaren Viktoria Helgesson fick en mardrömsstart i det korta programmet vid OS i Sotji. Hon ramlade direkt i första hoppet, en trippel toeloop.

Resten av programmet gick bättre, men fallet kan kosta henne dyrt. 24 av 30 åkare går vidare till det fria programmet på torsdagen och det är stor risk att hon missar det.

Helgesson fick poäng 47,84 poäng, långt ifrån personbästa.

– Känns inte alls bra. Jag hade räknat med att gå till final. Så det känns skit. Kom helt fel in till första hoppet och sen försökte jag komma tillbaka i programmet men kom inte lite fel till axeln också och klarade inte av att hålla i landningen, säger Viktoria Helgesson.

Hon har som bäst noterat 58,80 poäng i sitt korta program i den här säsongen. Hon har aldrig deltagit i OS tidigare.

– Fall i första hoppet och sedan en dålig landning senare. Det ska hon inte missa. Det är trist att hon inte hittade rätt känsla här på OS och fick ut det hon kan. Det är tråkigt, säger radiosportens expert Kristoffer Berntsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".