Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix / SCANPIX

Öhling-Norberg: "I väldigt bra form just nu"

1:46 min

Dags för skicross där Sverige har flera medlajhopp. Först ut är herrarna med den svenske världscupledaren Victor Öhling-Norberg.

Victor Öhling-Norberg kommer in till de här olympiska spelen som världscupledare och ett favoritskap. Han vann även tävlingen som kördes i Sotjibanan i fjol.

Vad betyder det att det har gått så bra i vinter?

– Det betyder att jag är i väldigt bra form just nu och har stora chanser att göra bra i från mig, att komma in här till OS med bra resultat i ryggen det är ju bara positivt, säger han.

Känner du dig som ett guldhopp?

– Det får jag väl göra, jag går ju för en medalj det vore ju dumt att säga att jag gick för en femteplats eftersom jag vunnit här i fjol och det är ju faktiskt en medalj jag går efter, säger Victor Öhling-Norberg till Radiosporten. 

Tillsammans med Victor Öhling-Norberg tävlar också den lite mer rutinerade Mikael Forslund och nykomlingen den här vintern John Eklund.

Tar ni några medaljer i morgon?

– Ja det gör vi nog, sägerdet stora medlajhoppet Öhling-Norberg till Radiosporten med ett leende.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista