Charlotte Kalla spurtar hem OS-guldet i stafett i Sotji. Foto: TT.

Kallas status: "Tror att hon startar"

2:22 min

Trött. Sliten. Täppt i näsan. Med förkylningstendenser. Efter ett par nätters isolering från de övriga har Charlotte Kalla blivit ett frågetecken inför tremilen

– Hon har varit hård belastad med tuffa tävlingar, men sedan har hon känt sig lite täppt i näsan i början på veckan, säger förbundskapten Rikard Grip till Radiosporten.

Igår joggade Charlotte Kalla nere i dalen, där hon haft sitt isolerade boende.

Där i dalgången har SOK ett alternativt, mindre boende som kan användas just när aktiva eller ledare blir sjuka och behöver isoleras. Där har Kalla behövt återhämta sig, inte bara fysiskt utan också mentalt.

Idag, torsdag, genomförde Kalla ett träningspass i skidstadion, som hon, enligt vad Radiosporten erfar, var nöjd med.

– I morgon blir det lite lättare ”fartdrag”, normala tävlingsförberedelser, säger Grip som tillägger att SOK-läkaren på plats varit inkopplad.

– Jag vet inte ännu om det varit någon infektion, men troligen bara lokala problem i näsan. Jag har väldigt svårt att sia om hur allt landar inför lördagen, säger Grip och syftar på det sista damloppet i OS, tremilen i fri stil.

Tidigare på torsdagen utmålades Kalla av Marit Björgen och Therese Johaug som huvudfavorit till guldet på tremilen.

– Jag tror att hon kommer att starta, säger förbundskapten Rikard Grip.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista