Maria Pietilä-Holmner i storslalom i Sotji-OS. Foto: AFP Photo/Olivier Morin/TT.

Maria PH: "Full gas i två åk"

1:32 min

Sexa i storslalomen och nöjd med det men nu ska Maria Pietelä-Holmner köra för medalj i fredagens slalom.

– Jag ser fram emot slalomen väldigt mycket, slalomen har funkat väldigt bra för mig den här säsongen jag känner väl att jag har fått med mig ganska bra resultat men jag känner fortfarande att jag kanske att jag hoppas att få ihop de där två bra åken, men det ska bli kul, säger svenskan.

I storslalomen blev Pietelä-Holmner bästa svenska på plats sex. En tävling som hon är ganska nöjd med och framförallt med det andra åket.

– Hade ett absolut mindre bra första åk, och ett bra andra åk, det är det andra åket jag tar med mig, jag hade som mål och satsa allt jag kunde och det gjorde jag, sen kom en del missar på slutet och det är väl dem jag ska försöka hålla borta på fredag, säger Maria Pietelä-Holmner. 

Slalomen körs på eftermiddag och kväll Sotji-tid, Maria PH:s knep blir att gå tillbaka till svensk tid och sova tre timmar längre. Men hon tycker att kvällsslalom kan vara rätt trevligt.

– Jag tycker stämningen och inramningen blir väldigt bra, sen är det härligt elljus i den där backen, så jag tror att det kommer bli väldigt härlig inramning, säger OS-hoppet Maria PH till Radiosporten.  

Första åket börjar 1345 svensk tid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista