Kollage: Radiosporten Foto: TT

Kaptenen: "Frida är ruskigt snabb"

1:41 min

Sverige har ett av världens bästa slalomlag. Fyra tjejer med bra chanser står på toppen av backen på fredag för att försöka köra hem första OS-medaljen i alpint.

Damlandslagets kapten Steinwald är nöjd med sitt lag. Frida Hansdotter, Maria Pietelä-Holmner, Anna Swenn-Larsson och Emelie Wikström är de som ska köra för svensk medalj i fredagens OS-slalom.

– Det är de bästa vi har för tillfället och jag tror att de är väldigt slagkraftiga internationellt också, de har visat en väldigt starkformkurva i år, Frida gör sin bästa säsong med seger och ett para andra platser, Maria har visat att hon med i toppen också hela tiden, i Flachau delade de ju pallen, säger Fredrik Steinwall.

Åkarna har inte matchats mot varandra så mycket på träning. Men Steinwall tror på både favoriterna Frida Hansdotter och Maria Pietelä-Holmner samt Anna Swenn-Larsson och Emelie Wikström som två outsiders.

– Frida är ruskigt snabb, men det beror på lite på bansättning, lutning, underlag och allting. Håller det bra så hoppas jag att vi får ett rättvist underlag men annars är det ju lättippat att någon Frida, Maria som startar i första grupp att nån av dem ska dra längsta strået på fredag, men jag tror att vi har nån av de här lite yngre outsiders som kommer göra något väldigt bra.       

– Tycker de har prickat formen, förbättrat formen så jag tror vi är väldigt slagkraftiga på fredag, säger en hoppfull damkapten till Radiosporten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista