Foto: TT

OS-guldmedaljör dopad

OS första dopningsfall tycks vara ett faktum - den tyska skidskytten Evi Sachenbacher-Stehle har testat positivt. Både vid ett A- och B-prov.
– Det är är en väldigt stor sak i Tyskland och det vore så klart en stor skandal om det visar sig att någon är dopad, säger Sveriges Radios Tysklandskorrespondent Daniel Alling.

Det tyska olympiska förbundet har meddelat att en av deras aktiva fastnat i ett dopningstest. Enligt tyska TT DPA ska det handla om Sachenbacher-Stehle.

A-provet har visat onormala värden och den aktive kommer att genomgå ett B-test senare under dagen. Detta har ännu inte bekräftats.

Idrottaren och den tyska olympiska kommitén kommer att ställas till svars av IOK.

Daniel Alling:

– Åker hon dit är det ett stort namn. Flera tyskar pratar om en chock.

Sachenbacher-Stehle placerade sig på fjärde plats i damernas masstart och mixedstafetten i Sotji. Hon har tidigare tagit OS-guld på 4 x 5 kilometer i Salt Lake City 2002 och lagsprinten i Vancouver 2010 (där Sverige tog silver).

Under fredagseftermidagen kom beskedet att även B-provet visade ett positivt resultat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista