Foto: Matt Slocum/TT

Sagt om matchen: "Mycket glädje"

Patrik Berglund efter segern i semifinalen
1:13 min

Sverige är klara för final i OS-hockeyn. Efter 2-1-segern mot Finland i semin var Tre Kronor lyckliga.

Patrik Berglund: "Det är mycket glädje, det är det här vi har jobbat för. Vi spelar bra och går när vi kan, och stannar kvar när vi måste. Nu är vi på god väg till den nivån vi vill vara på."

Loui Eriksson: "Det är grymt, vilken känsla. Det är därför man är här. Det är en riktig kämpainsats som tar oss till final. Nu är det bara att fortsätta köra. Nu ska vi gå för det."

Daniel Alfredsson: "Vi kämpade och slet. Alla hade blåställen på sig, det gav energi. Vi gjorde en riktigt grym match."

Gabriel Landeskog:"Det var mycket fram och tillbaka. Vi kom mycket med fart och det lönade sig. Alla slet, det viktigaste var att vi var bra i box play."

Daniel Sedin: "Power play och box play var nyckeln. Det var viktigt. Vi fullföljde vår taktik, det känns väldigt bra. Det var ganska lugnt på slutet. Vi släppte inte till så många lägen. Nu återstår tuffaste matchen, men vi har en bra chans."

Niklas Kronwall: "Vi förde matchen under större delen. Vi spelade vår bästa match och gjorde väldigt mycket bra."

Pär Mårts: "Jag är glad att vara i final, men jag känner att vi inte är färdiga. Man får lov att säga att det var vår bästa match hittills."

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".