Foto: TT/Montage: SR

SOK-basen Lindeberg om medaljsuccén

Stefan Lindeberg: "Fler medaljer än vi vågat hoppas på"
3:20 min

SOK:s ordförande Stefan Lindeberg besökte radiosportens studio i Sotji och pratade om de svenska medaljframgångarna. 

Sverige har tagit 15 medaljer så här långt i Sotji.Det bästa medaljresultatet någonsin. Just nu en medalj mer än rekord-spelen i Turin 2006.

– Det är jättekul. Vi var inför OS inte jättesäkra på att vi skulle kunna upprepa de två senaste spelens resultat. Men vi hade sagt inför Turin att vi skulle etablera Sverige över tio medaljer och vi sa ju samma sak här. Men så här många medaljer hade vi nog inte vågat hoppats på. Ett bra utfall det här spelen, säger Stefan Lindeberg.

Den största medaljskörden har längdskidåkarna stått för.

– Jag beundrar vårt längdlandslag och ledningen. De har jobbat systematiskt med att hitta de individuellt bästa uppläggen. Sen är vi själva i SOK väldigt stolta eftersom vi är inblandade med vallateam och sådant. Vi känner oss delaktiga i de framgångarna men jag vill framförallt hylla ledarteamet.

Det skvallras om ett stort firande för de svenska medaljörerna?

– Folk vill fira medaljörerna när de kommit hem. Så alla kommer vara i Kungsträdgården efter klockan 19.00 på måndag kväll så att alla får chans att hylla de aktiva.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".