Bandydamerna till VM-final

Det blir en drömfinal i bandy-VM. Svenskorna slog Finland i semifinalen med 4-2 och får därmed möta Ryssland i lördagens VM-final.

Finland ledde med 2-1 och var på god väg mot en efterlängtad finalplats - men så lyckades Sverige vända.

Hanna Brusberg kvitterade till 2-2 på straff före halvtidsvilan, och strax efter densamma fixade Lovisa Elovsson 3-2 innan Camilla Johansson fastställde slutresultatet.

– Jag var inte orolig. Vi hade det mesta av spelet och vi visste att det skulle komma mål om vi bara fortsatte ha tålamod. Jag tycker Finland gjorde en bra match, men vi är långt ifrån vår topp, sade Lovisa Elovsson tilll förbundets hemsida.

– Vi skapar inte så mycket chanser och har svårt på den sista tredjedelen av planen. Vi måste spela runt mer på offensiv planhalva. Många av lagen vi möter backar hem, då spelar det ingen roll hur mycket vi spelar på vår egen planhalva.

Ryssland vann sin semifinal mot Norge med 6-1.

– Även om vi förlorade gruppspelsmatchen mot Ryssland hade vi bra intentioner i spelet. Men vi måste höja oss i finalen om vi ska kunna vinna.

Finalen spelas 13.00 svensk tid.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista