Foto: SR/AP. Collage: Radiosporten

Arvedson: "Orolig att Crosby ska avgöra"

5:21 min

Kanada blir Sveriges motståndare på söndag. Radiosportens expert Magnus Arvedson tror Sverige kan ta hem guldet om de spelar smart.

– Kanada har inte fått igång sina stjärnor och de tar inte tillvara på sitt övertag och sina chanser. Sverige har en världsmålvakt och mot Finland så kom backarna igång ordentligt defensivt. Det är en fördel för Sverige, säger Magnus Arvedson.

Men Arvedson vill ändå höja ett varnignens finger för Sidney Crosby.

– Jag kan se rubriker framför mig där Crosby avgör. Han har inte har gjort något i turneringen och sen lossnar det  i finalen.

Sveriges matchplan 1A i finalen?

– Att inte riskera att tappa puck i mittzon utan att kanske ta matchplan B och lägga pucken djupt i stället. Sverige måste utnyttja sitt power play. USA hade svårt att bryta igenom försvarsspelet. Att hamna i underläge vore jobbigt, då kommer Tre Kronor få stånga sig blodiga.

Kan Tre Kronor spela så?

– Ja, de bör försöka med det. Sen är ju kanadensarna förstås duktiga på att hålla undan vid sargen. USA fick inte chansen att skjuta ens.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista