Carl Johan Bergman, Fredrik Lindström, Tobias Arwidson och Björn Ferry, Foto: TT

Krasslig Ferry skapar frågetecken

1:27 min

Trots att han varit förkyld med huvudvärk de två senaste dagarna finns Björn Ferry med i dagens stafett, där Sverige har medaljchans.

Placeringsraden 2-4-4-2 i  världscupens olika herrstafetter under vintern skapar rejäl optimism nu inför säsongens viktigaste race. Herrstafetten startar kl 15.30.

Det som däremot sänker förväntningarna är att det bara blivit en topp-10-placering för dom fyra som formar Sveriges lag. Sverige kör med:

Tobias Arwidson – 28:a som bäst i OS, Björn Ferry – med två tolfteplatser i sitt allra sista mästerskap, och småkrasslig dom senaste dagarna. Fredrik Lindström – som slutade 6:a i masstarten och Carl-Johan Bergman – som varit 24:a som bäst.

Närmast något som liknar medaljkänning har alltså Lindström varit.

– Det är först nu jag känner mig som skidskytt. I början sköt jag toppenbra, men åkte dåligt här på den höga höjden. Sedan blev det tvärtom. Men nu börjar det funka, säger Fredrik Lindström till Radiosporten.

Björn Ferry har hållit sig undan media hela den senaste veckan. Tobias Arwidson, som kör första sträckan, tonar ner oron kring Ferrys krasslighet.

– Många länder har haft sjukdomar, Frankrike, Tyskland…

Själv har Arwidson tränat starter med Emil Jönsson som instruktör – medan slutsträckans Carl Johan Bergman, trygg med skjutningarna just i stafetter hela vintern, mest övat kurvtagningar inför en medaljspurt på en arena som passar honom.

– Man kör mycket benskejt här på slutet. Det passar mig perfekt, säger Bergman, som eventuellt här kör sitt sista mästerskap. Han har inte gett besked om sin framtid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista