Photo: Pontus Lundahl / TT Collage: Radiosporten

Så stora är svenskarnas medaljchanser

Inför det andra åket i OS-slalomen ligger André Myhrer tvåa och Mattias Hargin trea. Hur brukar det gå när svenskarna ligger på pallplats efter det första åket?

André Myhrer:

Har bara legat topp-3 en gång efter det första åket denna säsong. Då tappade Myhrer i det andra åket och slutade sexa. Har en pallplats från denna säsong då han blev tvåa i VC-slalomen i Adelboden.

Tog OS-brons i Vancouver 2010 efter en grym uppkörning. Låg tia efter det första åket men lyckades alltså nå pallen och ta en medalj. Blev snöplig fyra i slalomtävlingen i OS i Turin 2006.

Myhrer har fem världscupvinster i slalom i bagaget och har varit på pallen 16 gånger totalt.

Mattias Hargin:

Har varit topp-3 efter det första åket tre gånger denna säsong. Samtliga gånger har han misslyckats att behålla sin placering eller avancera i det andra åket:

VC-slalom Bormio: låg trea men blev femma.
VC-slalom Adelboden: låg etta men blev fyra.
VC-slalom Schladming: låg trea men blev sexa.

Hargin har en pallplats från denna säsong, han blev tvåa i VC-slalomen i Val d'Isere. Totalt har han tre VC-pallplatser under sin karriär, men ingen vinst.

Under OS i Vancouver slutade Hargin på plats 14 i slalomtävlingen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".