Foto: Anders Wiklund / SCANPIX.

Arwidson: "Jag slet riktigt mycket"

"Har haft sjukdomsproblem"
1:41 min

Tobias Arwidson sköt felfritt men åkte sakta på sin förstasträcka i herrarnas skidskyttestafett. Vid växlingen var han knappa minuten efter ledande Norge på en 13:e plats.

– Jag fick slita redan från start. Fick jobba både i utförsbackarna och på platten för att hänga på. Jag slet riktigt mycket, säger Arwidson till Radiosporten efter sin sträcka.

Varför fick du slita idag?

– Har haft lite sjukdomsproblem i laget. Har känt lite att det varit något på gång. Det rann iväg för mycket på slutet tyvärr. Jag tyckte det gick hyfsat bra att trycka på så jag blev förvånad när jag kom i mål, att det var som det var.

Förväntningarna på det svenska laget inför stafetten har varit höga. Laget har sviten 2-4-4-2 med sig från världscupen och siktade på en medalj. Men efter den första sträckan ser det tungt ut.

– Det kan bli tufft eftersom Björn också varit lite krasslig. Men det finns ändå en chans då många där framme kanske inte klarar pressen, säger Arwidson.

Tävlingen pågår, följ den här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".