Så går snacket om kanadensiska domarna

Att det är kanadensare som dömer OS-finalen mellan Tre Kronor och Kanada har rört upp känslorna. Helt fel, säger vissa. Rätt, tycker andra.

På Radiosportens Facebooksida går diskussionen het. Är det rätt eller fel att kanadensiska domare dömer morgondagens final mellan Sverige och Kanada.

Robert Berglund skriver: "Dom bästa ska väl döma final, varför ska inte dom kunna sköta sitt jobb bara för att dom är kanadensare? Det är ju lika dumt som att säga att spelarna inte kommer spela till 100% bara för att dom har klubbkompisar i motståndarlaget. Att nationalitet inte behöver spela roll visade väl Curre i VM '95 när han och Finland spöade Sverige i finalen... Som svensk skulle väl han gjort det till en läggmatch då?! Problemet är väl snarare att ni journalister och kommentatorer aldrig är i närheten av att vara opartiska och bedöma deras insatser efter prestationen utan enbart efter hur det går för Sverige. Så detta är ju ett stort plus, eftersom det ALLTID är domarnas fel när Sverige torskar så finns ju alla möjligheter att gapa om skandal efter matchen."

Tomi Honkanen är av annan uppfattning: "Det är konstigt. Det är absurt. Det är fel. Domarna kommer vara i centrum i mångas ögon. Spelar ingen roll hur bra dom är i finalen, det kommer iaf grävas efter "tveksamheter" tyvärr."

David Johansson: "Lagt för att gynna Kanada som vanligt... suck..."

Vad tycker du? Gå in Radiosportens Facebooksida och gör din röst hörd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista