Photo: Maja Suslin / TT

Ferry: "Vi var inte ens nära"

2:17 min

En krasslig Björn Ferry körde andrasträckan i herrarnas skidskyttestafett. Efteråt var han besviken att laget inte lyckades ta medalj.

– Vi blev långt efter på en gång trots att Tobbe sköt fullt. Jag gjorde vad jag kunde och sköt också fullt, men jag är inte helt frisk, säger Ferry till Radiosporten.

Trots att svensken alltså inte varit helt kry inför stafetten ångrar han inte att han startade.

– Det var rätt att jag körde och inte Christofer (Eriksson) för jag gjorde det ändå rätt bra. Men vi är aldrig med i det här, vi är inte ens nära.

OS i Sotji är Björn Ferrys sista mästerskapsstart någonsin.

– Ska man starta någon gång när man är sjuk så är det en sådan här dag. Men det är klart att jag är besviken, säger han till Radiosporten.

När Fredrik Lindström gick ut på tredje sträckan var Sverige redan en minut bakom täten.

– Man fick jobba själv, det var tio sekunder upp till närmsta åkare och jag tänkte att jag var tvungen att korta avståndet. Men när jag fick använda alla extraskott i liggande rann tiden i väg, säger Lindström besviket.

Han har ingen förklaring till varför svenska skidskyttarna haft en formsvacka under OS.

– Det har inte fallit rätt ut. Jag hade hoppats på mer i OS och vi hade sett fram mycket mot denna dag. Vi skjuter bra, men ändå är vi långt efter, det är frustrerande. Jag är förvånad, säger Lindström till Radiosporten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista