(AP Photo/Luca Bruno)

Hargin rasar mot slalombanan: ”Är ett skämt”

Mattias Hargin om slalombanan: "Det är ett skämt"
1:54 min

12 av 30 åkare körde ur i andra åket i slalomen. Anledningen – bansättaren Ante Kostelic hade satt en för svår bana.

– Det är ett skämt, säger Mattias Hargin, som låg trea efter första åket men som tappade rejält i andra åket, till Radiosporten.

Ante Kostelic, far till Ivica Kostelic som också ställde upp i slalomtävlingen i Sotji, är känd för att sätta svåra banor. Men inför andra slalomåket i OS hade han ökar svårighetsgraden mer än vad han brukar.

– Jag är inte ens nära att behärska den här svåra banan. Det är riktigt bittert och tråkigt. Jag tycker det är ett skämt. Man ska inte sätta sådana här banor. Särkskilt inte med tanke på att underlaget är så dåligt, säger Hargin som alltså hade chansen att åka hem sin första OS-medalj.

Hargin klarade sig från att köra ur, men han hade stora problem i branten där portarna stod tätt. Efter loppet rasar han mot Ante Kostelic bana.

– Han gör alltid extrema banor, men det här var inte ens i närheten. Det är inte riktig slalom över det hela. Men visst, han följer regelboken, så man kan inte göra så mycket åt det. Men de fick ändra några käppar inför andra åket för att han satt banan ännu svårare.

Hargin tycker det är extra olyckligt att sätta en så svår bana på ett OS.

– Det är tråkigt, för jag är i mitt livs form och alla här har förberett sig så mycket de kan för det här. Det här var min mardrömsbana gånger tio, säger Hargin.

Axel Bäck till Radiosporten:

– Det här är ett antiklimax, folk är upprörda. Banan sticker ut ordentligt mot vad den brukar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".