Sidney Crosby, Sotji 2014. Foto: ALEXANDER NEMENOV/TT.

Plötsligt står Sidney Crosby där - iförd mörkblåa badtofflor

Jag var på väg tillbaka till presscentret i Bolsjoj Ice Dome efter att ha besökt Kanadas sista träning före OS-finalen mot Sverige. Då står han plötsligt där.

Nummer 87, Sidney Crosby. Den kanadensiske lagkaptenen och superstjärnan som avgjorde OS-finalen för fyra år sedan med sitt 3-2-mål i förlängningen mot USA.

26-årige Crosby är på väg till det kanadensiska omklädninsrummet efter träningen. En träning där jag efteråt trängdes med ett otal kanadensiska journalister för att få Chicago-forwarden Patrick Sharp att prata om den stundande finalen.

Crosby, iförd hockeyutrustning minus skridskorna (på fötterna bär han badtofflor - nej, inte "Foppatofflor"), står och pratar med vad som verkar vara en bekant.

Jag väntar spänt, men anstränger mig för att se avspänd ut. Det misslyckas förstås.

Då avslutas samtalet och jag dristar mig till att fråga om Sveriges Radio kan få några ord på vägen till omklädningsrummet.

– Yeah sure, svarar Crosby.

Det ska tilläggas här att superstjärnor som Sidney Crosby väldigt sällan gör enskilda intervjuer, i synnerhet med utländsk press.

Så denna lilla promenad med Crosby i Bolsjoj Ice Domes innandömen är oerhört speciell för mig som svensk sportreporter.

På vägen tillbaka till presscentret, efter att en kanadensisk ledare avbrutit promenaden och pratstunden, funderar jag på om man kan banda vågskvalp från Svarta Havet och klippa in i intervjun.

På det viset kan jag skoja med mina vänner där hemma och säga att jag tog en strandpromenad längs med Svarta Havet med Sidney Crosby, som bar  mörkblåa badtofflor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista