(AP Photo/Alessandro Trovati), Collage: SR.

Experten delvis positiv: "Kan variera banorna lite mer"

Experten: "Världscupbanorna är inga konstverk"
2:02 min

Den kroatiske bansättare Ante Kostelic fick mycket kritik för sin svårt stakade bana i det andra åket i herrarnas OS-slalom. Radiosportens expert Torgny Svensson instämmer delvis i kritiken men menar samtidigt att det är bra om banorna varierar.

– Det är tråkigt att banan stjäl uppmärksamheten när scenen är OS. Omvänt kan man ju också se att de banor som åks idag i världscupen knappast är några konstverk. Alla mäter och alla ska vara exakt lika hela tiden och de är faktiskt ganska fantasilösa. Så man kanske man kolla på den delen också, att man kan variera lite mer, säger Torgny Svensson till Radiosporten.

Han var kritisk till den svenska insatsen efter det andra åket.

– Vi var inte bäst när det gäller och då blir det inga medaljer.

Österrikarna Mario Matt och Marcel Hirscher lyckades bemästra den svåra banan bäst och tog guld respektive silver. Expert Torgny Svensson var mycket imponerad över deras insatser.

– Båda två behärskade den här banan. Marcel (Hirscher) åkte väldigt skickligt och samlat och med en god plan. Och det gjorde även Mario Matt, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".