Bild: TT Montage: Radiosporten

Experten om Sveriges grupp: "Medellottning"

Richard Henriksson om lottningen
4:37 min

Så här kommenterade Radiosportens expert Sveriges grupp.

– Medellottning kan man kalla det för det? annars brukar man säga mardrömslottning eller drömlottning. Det här tycker jag är helt okej för det svenska laget, vi slapp de allra starkaste nationerna ur seedningsgrupp ett, men fick två ganska tuffa motståndare, Österrike och Montenegro.

Richardssons kommentarer om motståndarna:

Ryssland: "Inte något av de starkaste länderna som var i pott ett, tycker att de som helhet är ett starkare landslag än Sverige men det är absolute ett lag som Sverige kan slå"

Österrike: "De vet vi ju alla var vi har eftersom vi hade dem i VM-kvalet, det kommer bli en tuff motståndare för Sverige, spelade jämnt mot dem i två matcher, Zlatan avgjorde i slutet och det var ju nära att Sverige inte gick till det där play-off-spelet".

Montenegro: "Det ska bli intressant, de gjorde ett bra VM-kval, det är ett lag som jag kräver och tycker att Sverige ska placera sig framför i en EM-kvalgrupp men det kommer inte bli två enkla matcher"

Moldavien: "Även om de inte tillhör blåbärsnationerna i Europa så är det förståss ett lag som Sverige ska vinna över tio gånger av tio"

Liechtenstein: "Ytterligare ett pinnhål ner från Moldavien, sex promenadsegrar är givna mot Liechtenstein"

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".