Foto Bertil Ericson / SCANPIX Foto: TT Montage: Radiosporten

Mogren om längdlandslagets OS-framgångar

Summering av längdlandslagets OS
4:45 min

OS i Sotji är det bästa olympiska spel som ett svenskt längdlandslaget någonsin har gjort. Resultatet blev 11 medaljer.

– Jag hade inte trott att det skulle gå så bra. Jag hade inte så stora förväntningar. Men skidlaget har prickt in formen perfekt och samtidigt har vallateamet gjort ett jättejobb. Hade inte ens kunnat drömma om att det skulle bli så här bra innan, säger Radiosportens expert Torgny Mogren.

Det som imponerat mest på honom är damernas stafettguld.

– Guldet som våra svenska damer tog var helt överraskande. Jag tror inte jag har varit så glad på en skidtävling på bra länge, säger Mogren.

Totalt blev det elva OS-medaljer för det svenska längdlandslaget. Enda tävlingen där åkarna inte levde upp till förväntningar är damernas tremil, enligt Mogren.

– Det blev ingen dramatik alls ur svensk synvinkel, de var ju borta ganska tidigt. Det är enda loppet som jag kan känna att det inte gick som vi hade förhoppningar på. Men samtidigt ska man veta att det florerat lite sjukdom i laget och det får man ta hänsyn till också.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".