Anna Nordqvist efter segern. Foto: TT

Anna Nordqvist tog sin tredje tourseger

Golfspelaren Anna Nordqvist höll undan för världsettan och vann LPGA-tävlingen i Bangkok.

Det var svenskans tredje seger på USA-touren.

– Det var skönt att hålla i och lyckas vinna igen, sade Nordqvist.

Segern var hennes första sedan 2009 och dessutom Sveriges första sedan Mimmi Hjorths i Alabama för tre år sedan.

Nordqvist var sammanlagt 15 slag under par, två bättre än Inbee Park från Sydkorea.

– Känslan är svår att beskriva med ord. Att vara tokjagad av världsettan sista nio, hon bara fortsatte att göra birdies. Det var skönt. Nu vill jag vinna flera gånger såklart, sade Nordqvist till Svensk Golf.

Svenskan gjorde en dubbelbogey på sjätte hålet samtidigt som konkurrenterna radade upp birdies och närmade sig. Men birdies på hål 10, 11, 12, 14 och 16 gjorde att Nordqvist kunde kosta på sig en bogey på söndagens sista hål och ändå vinna.

– I dag behövde jag vara mentalt tuff och våga att fortsätta attackera när (Michelle) Wie och framförallt Inbee Park pushade mig hårt. Jag slog grymma järnslag och är helnöjd såklart.

Segern var värd 225 000 dollar - omkring 1 470 000 kronor - men framför allt lär den föra henne till 14:e plats på världsrankingen..

Caroline Hedwall slutade på delad 19:e plats medan Pernilla Lindberg (42:a) och Daniela Holmqvist (69:a) hamnade längre ner i fältet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista