Foto: TT
SHL

Läget inför kvällens SHL-matcher

Radiosporten ger er förutsättningarna inför kvällen. Vi sänder alla matcher i Sportextra i P4 och i sin helhet i webbradion och appen Radiosporten Play.

Leksand (7) - Brynäs (8)

Matchens betydelse: Oerhört stor då det förutom är ett klassiskt rivalmöte även handlar om viktiga poäng i slutspelsjakten.

Båda lagen ligger precis under direktplatsen till kvartsfinal och Brynäs ligger bara en poäng bakom Leksand.

Inbördes möten: 2-2 i tidigare möten där Leksand vann det senaste med 2-1 på bortais. Samtliga matcher utom en har slutat med uddamålsseger.

Form: Leksand slog Linköping med 5-2 innan OS-uppehållet, men dessförinnan hade man förlorat fyra av fem, så formen är lite osäker. Brynäs tog två raka segrar innan OS-uppehållet.


HV71 (10) - Luleå (4)

Matchens betydelse: HV71 har fortfarande en liten chans att bli topp sex, och därmed gå direkt till kvartsfinal. Men laget måste då gå för seger i de resterande matcherna. HV71:s back Mattias Karlsson kan göra comeback efter långt skadeuppehåll.

Luleå ligger bara tre poäng bakom Växjö på tredjeplats, och vill gärna avancera ytterligare i tabellen för att säkra hemmaplansfördelen i slutspelet. Laget har värvat hem Linus Omark, men han blir spelklar först i nästa match. Däremot gör Chris Abbott comeback efter skada. 

Inbördes möten: Luleå har 3-1 i segrar, noterbart är att det lag som först gjort det tredje målet även har vunnit matchen.

Form: Svajig form på båda lagen som hade två segrar och två förluster på de fyra senaste matcherna innan OS-uppehållet. Båda lagen har vunnit varsin träningsmatch förra veckan, HV71 slog norska Sarpsborg med 3-0 medan Luleå imponerade stort med att slå Skellefteå med 6-0.


Örebro (11) - Frölunda (2)

Matchens betydelse: Inte så jättestor betydelse då Örebro i praktiken redan är klart för kvalseriespel medan Frölunda ser ut att vara ohotad tvåa. Örebro har under uppehållet förstärkt laget rejält. Brian Willsie, Brett Sterling, Ville Viitaluoma och Jere Sallinen är fyra offensiva förstärkningar.

Inbördes möten: Frölunda har 4-0 i matcher, men två av dem har avgjorts efter övertid och endast den första matchen slutade med klar Frölunda-seger, 3-0.

Form: Frölunda avslutade seriespelet med sex raka segrar innan OS-uppehållet, medan Örebro förlorat de tre senaste matcherna.

Läget kring strecket

5) Modo      75  +/-0
6) Färjestad 74  +4
---
7) Leksand  74  -31
8) Brynäs    73  +2

5:an och 6:an direkt till kvartsfinal. 7:an och 8:an får play off-spela med 9:an och 10:an om de två sista kvartsfinalplatserna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista