Björn Waldebäck och Christer Englund. Foto: TT

Englund: ”Spelarna har förtroende för Waldebäck”

2:07 min

Nicklas Bäckström fälldes för dopning under OS för den allergimedicin han tog efter att ha rådfrågat landslagsläkaren Björn Waldebäck. Trots detta menar Svenska ishockeyförbundets ordförande Christer Englund att spelarna i Tre Kronor fortfarande har förtroende för Waldebäck.

– Björn har tagit på sig ansvaret för detta och inte skyllt på spelarna. Jag upplever det som att han har fullt förtroende, säger Englund till Radiosporten.

Niklas Bäckström hävdade vid en presskonferens i Washington att han fått okej av landslagsläkaren Björn Waldebäck att ta en tablett per dag av den allergimedicin han fälldes för.

Och på frågan om Svenska ishockeyförbundet har fortsatt förtroende för Waldebäck svarar dess ordförande Christer Englund att en utvärdering kommer göras.

– Vi kommer att göra en ordentlig utvärdering, men jag har ingen annan indikation än att spelarna har förtroende för Waldebäck.

Radiosportens expert Kristofer Ottosson menar att Bäckströms ansvar inte sträcker sig längre än att informera läkaren om vilka mediciner han äter och då följa läkarens direktiv.

– Har han pratat med Waldebäck och varit tydlig i frågan har han varit tydlig med ansvaret. Ansvaret sträcker sig till att prata med en läkare och följa de råden, säger Ottosson och säger sig ha förtroende för Waldebäck.

– Jag har haft Waldebäck tidigare, jag skulle ha förtroende för honom, jag vet inte var det har brustit i kommunikationen. För mig är det en gåta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista