Foto: AP Photo/Carlos Osorio

Detroit laddar inför Lidström-fest

Nicklas Lidström är fortfarande älskad av hockeyfansen i Detroit. Så pass att matchen mot Colorado senareläggs på kvällen för att hinna med en ordentlig hyllningsceremoni till den förre lagkaptenen.

Matchen, som spelas natten till 7 mars svensk tid, flyttas fram en halvtimme. Delvis på grund av det mastiga programmet. För inte nog med att Lidströms tröja nummer 5 ska hissas upp i taket i Joe Louis Arena.

Den nuvarande Detroit-tränaren Mike Babcock och lagets general manager Ken Holland ska dessutom hålla tal till Lidströms ära.

Detroit-legendarer som Gordie Howe och Ted Lindsay närvarar. Liksom många av Lidströms tidigare lagkamrater, exempelvis Steve Yzerman, Igor Larionov, Vladimir Konstantinov, Brendan Shanahan och svenskarna Tomas Holmström och Anders Eriksson.

Fans som inte har fått tag i biljetter till den sedan länge utsålda matchen kan i stället följa evenemanget på en biograf.

Under sina tjugo säsonger i Detroit blev Lidström utsedd till NHL:s bäste back vid sju tillfällen och vann Stanley Cup fyra gånger (1997, 1998, 2002 och 2008). På 1 564 grundspelsmatcher samlade han ihop 1 142 poäng.

Han hann dessutom vinna VM-guld 1991 - och OS-guld 2006 i finalmatchen mot Finland som han avgjorde med sitt 3-2-mål.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista